Precis som rubriken lyder så lagade jag idag panerad lax med rostade grönsaker och ärtkräm. Hittade ett recept i ICAs tidningen Buffé som jag om-modifierade lite.
Panerad lax:
Skar först en laxfilé i tunna skivor, saltade dem litegrann. Sedan skulle man egentligen ha mjöl, ägg och skorpmjöl, men när man varken har hela ägg eller skorpmjöl hemma får man hitta på sin egna variant. Så först vände jag laxbitarna i mjöl, sedan doppade jag dem i äggvita och sedan vände jag dem till sist i grovt rågmjöl (tyckte det var mest likt skorpmjöl av det jag hade hemma). Sedan stekte jag dem i järnet i en massa smör.
Rostade grönsaker:
Hade frysta grönsaker i frysen som jag först kokte lite lätt bara för att de skulle bli mjuka. Sedan hällde jag av vattnet och blandade i rapsolja, salt och peppar. La sedan ut dem på bakplåtspapper på en plåt. Sedan fick de stå i ugnen i 10-15 minuter, 250 grader.
Hade frysta grönsaker i frysen som jag först kokte lite lätt bara för att de skulle bli mjuka. Sedan hällde jag av vattnet och blandade i rapsolja, salt och peppar. La sedan ut dem på bakplåtspapper på en plåt. Sedan fick de stå i ugnen i 10-15 minuter, 250 grader.
Ärtkräm:
Kokade upp lite mer än 1 dl ärtor i lättsaltat vatten. Sedan mosade/mixade jag dem. Sedan blandade jag i ca 1 tsk citronsaft och till sist lite sambal oelek för att få det lite starkare. För att få det krämigt spädde jag med kokvattnet.
Panerad lax,
ärtkräm,